欖球熱潮雖過 不妨平價貪過癮扮施治!adidas 欖球頭盔

text>撈牙 photo>Man03/30/2010 8:25pm
Bee.WEBZINE報導】

Bee.WEBZINE報導】多得氣氛狂熱又性感(點解性感?你知嘅!)之7人欖球賽,令香港每年總會有數週掀起欖球熱潮,不過欖球賽已於上周日曲終人散,重想回味,點算?


近年贊助欖球強豪紐西蘭隊的adidas最近就推出2款欖球用品,除了讓你過足癮的欖球及迷你欖球,更推出了一款保護球員的欖球頭盔,或者你又話,欖球就話可以貪過癮扮下達陣(欖球比賽之得分方式),要個頭盔來把...玩咩!不過相信足球迷一定對此款頭盔不陌生,皆因車仔(車路士)之門將施治(Petr Cech)於06年慘遭「爆頭」後至今一直頭戴類似之頭盔上陣,而今回推出之欖球頭盔竟與施治常用的頭盔極為相似,所以呢,欖球熱潮雖過,但各位車仔狂熱fans不妨留意,戴住去睇波撐車仔,好過下下著波衫啦!
 

adidas 欖球頭盔


產品資料:

1
adidas 欖球頭盔
$259


2
adidas 欖球
$399(正常比賽用5號波)
$89 (迷你版)


3
施治:「撻陣我都曉!」

Shop Location

地址:

adidas 香港銅鑼灣時代廣場六樓606號舖

Tags:
欖球 adidas 施治 Petr Cech 車仔 車路士

Comment

Leave a comment

Facebook